Rond 1995 kwam ik voor het eerst echt in aanraking met hartslagmeting als trainingstool binnen sport. En in 1996, toen ik met Spinning startte ging ik helemaal los erop.
Terwijl, toen ik naar de Spinning opleiding ging, eigenlijk van de 21 deelnemers maar 3 een hartslagmeter hadden…
Nu, in het tijdperk van mijn HITcycling Methode is dat wel anders! 😉

LIBIDO VERHOGEND
Wow. Wat kan de kracht van realtime informatie over je lijf je pakken zeg! Ik was echt direct ‘hooked’ aan dit fenomeen hartslagmeting tijdens training!
Ik leerde al snel dat je hartslag een graadmeter is voor:
– Gezondheid
– Ziekte
– BodyAge
– Conditieverbetering
– Stemmingen
En dat je zelfs je libido verhoogt door slim op hartslag te trainen.

Begonnen we met borstband en polsunit, nu kun je zelfs zonder borstband op hartslag trainen en zijn er apps op de smartphone die je al je trainingsinfo tonen of waarmee je op een tv in de cyclingzaal de hartslag van de hele groep kunt zien tijdens de les. Wat een ervaring!

COACH
Ik leerde vooral dat ik mijn deelnemers in de Spinninglessen nog beter kon coachen als ze een hartslagmeter om hadden. Een te gekke tijd van ontdekking en ontwikkeling.
Mijn deelnemers werden fitter, hadden meer energie en konden hun intensiteit tijdens de lessen perfect sturen. Er was alleen wel een ‘nadeel’…. Ze moesten steeds harder werken om hun hartslag omhoog te krijgen! 😉

EERSTE STAPJES
Ik gaf in mijn Nancy’s Spinning Center in Amsterdam (1998-2005) de eerste workshops om mijn kennis over te dragen. En dat viel in heel goede aarde. Blijkbaar kon ik goed kennis overbrengen op een toegankelijke manier en met veel fun doorspekt.
Dat smaakte ook voor mij naar meer. Ik richtte HIT Heart Instructor Training op en gaf ineens door het hele land workshops!

DOCENT
In 2002-2005, als Polar Master Trainer leerde ik nog meer! Met Polar OwnZone, over rusthartslag, hartslagvariatie, VO2max meting in rust, trainingszones.
Dat is ook het moment waarop ik me realiseerde dat in de Fitnessbranche kennis over trainen op hartslag in de praktijk echt minimaal is. Er is soms wat basiskennis opgedaan in een fitness gerelateerde opleiding, maar hoe het nou echt toe te passen, nee dat mist.

En MDA vroeg mij in 2004 om Master Instructor voor het Johnny G Spinning programma te worden. Dat heb ik met beide handen aangegrepen omdat ik als JGSI Star3 reeds zoveel energie in dat programma stak, dat ik hoopte een steentje bij te mogen dragen aan het verder laten groeien in Nederland van deze mooie sport. Met Freedom To Ride hebben we deze sport tussen 2002 en 2008 de grootste groei door laten maken in de Benelux. Een prachtige tijd die ik koester.

OP EIGEN BENEN
Toen ik me realiseerde dat ik nog meer kon en wilde toevoegen aan het cycling programma van MDA was het tijd om mijn eigen weg te gaan.
De HITcycling Methode werd geboren in 2008. Met meer opleidings- en studietijd, meer dagen, live examens, echte huiswerkopdrachten met goede feedback. Dat maakte het plaatje voor mij compleet. Niet de makkelijkste, wel de effectiefste cycling opleiding in de markt!

STILL GOING STRONG
Inmiddels weer een nieuwe fase, na bijna 20 jaar workshops/opleidingen/lesgeven en het 10-jarig bestaan van HITcycling (in Mei 2018!). Mijn missie is nog niet ten einde. En wordt alleen maar belangrijker. HIT is een klein merk zonder toeters en bellen, met een heel goede naam. Gaan we nu naar een groter merk groeien?

Hartslagtraining wordt nog te vaak verkeerd begrepen en gebruikt binnen indoor cycling en binnen de cardiotheaters in de fitnesscentra. Daarom ga ik door met TRAINEN MET BRAINS. Een grotere paraplu, om nog meer instructeurs (in spé) op te leiden tot volwaardig Trainer.
Om nog meer mensen te helpen hun conditie op een gezonde manier te verbeteren.

HITCARDIO en HITINCOMPANY
Nieuwe toevoeging de laatste jaren is HITcardio. Om ook op de fitnessvloer meer informatie te brengen waar zoveel winst mee te behalen valt. Geen zombies op de cardiomachines, maar afwisseling en energie door small group trainingen op hartslag die fun zijn!
En HITincompany geeft clubs de mogelijkheid om binnen de muren van de eigen club teams bij te scholen en te ‘refreshen’. HIT doet dit voor indoor cycling en voor cardio fitnesstraining. Tientallen clubs gingen je voor.

WEBSITE
Deze nieuwe website Trainen Met Brains zal de komende maanden verder aangevuld worden met een Shop en Downloads! En iedere maand tenminste 1 blog (video of getypt) van mij. Dit lange verhaal is de introductie blog. De volgende wordt korter! 😉

VERSLAAFD MEISJE
Ik ben een junkie voor de effecten op mensen, en de fun van hartslagtraining. En natuurlijk voor het overdragen van kennis. Zorgen dat jij of jouw team nog beter wordt dan je nu al dacht. Dat is mijn doel en mijn passie. Maak er gebruik van!

Dus: Heb jij het gevoel dat je kennis mist over indoor cycling lesgeven, of het lesgeven op hartslag, of over actiever omgaan met cardio apparatuur in de fitness?
Geen probleem. HIT is er voor je om die kennis bij te spijkeren. Ga je voor groei?
Er zal een wereld voor je opengaan. En misschien raak jij ook wel verslaafd….!

Hartelijke groet,
Nancy Hasselbaink
info@trainenmetbrains.nu

Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten